måndag 30 september 2013

Kortkavalkad

Idag bjuder jag på en kort kavalkad. Stämplarna är färglagda med distressmarkers och de flesta bakgrundspapperna kommer från Roxstamps.Nedanstående kort är gjort av en papperspåse. På tredje bilden ser du att man kan ta ut kuvertet och tagsen (tog fotot innan jag satt dit blommorna)


 


i ramen kan man fästa siffror eller liknande
Hoppas ni får en fantastisk vecka <3

söndag 29 september 2013

Snart är september slut

Hej på er alla fantastiska bloggbesökare. Beklagar att jag inte har uppdaterat men det har inte funnits möjlighet till ngn uppkoppling. På en vecka har vi hunnit med sånt som man inte önskar sin ovän.
Förra onsdagen slog blixten ner i vårt "bredband", som började brinna i vägguttaget, i anslutningskontakten samt på väggen. Sen flög kontakten brinnande ur vägguttaget och landade på golvet (7cm!! från mattan) men elden tog sig varken på väggen eller golvet. Så i onsdags "fick" vi nytt bredband och ny lina av Telia. (nu är det bara hemmabio, box, viaplay, tv, dvd och telefoner kvar att ersätta)
Och i måndags föll 10åriga sonen ner från ett 2,5m träd och landade på ryggen på en stock (jag tog det inte allvarligt så jag bad honom ta sin astmamedicin och gå och vila :(, jaja). Så i tisdags var det iväg till vårdcentralen som skickade till röntgen, som skickade till ortopeden, som skickade till kirurgen, som skickade på skikt röntgen, som skickade på ultraljud av hjärtat.  Summasummarum blev sjukhusövernattning, sprickor i revbenen och en inre blödning. Så nu väntar 6v lugn och ro.

Så denna söndag eftermiddag har jag krupit upp i soffan för att lägga upp lite bilder i bloggen, medan mannen gör äppeljuice, dottern städar rummet/ommöblerar och sonen "städar" sitt i lugn och ro.
Jag börjar med att visa en HÖSTBUKETT som jag gjort med lönnlöv (fick tips från en FB grupp). Denna bilden ska jag spara för att minnas vilken fantastisk sommar och höst vi haft, när regnet kommer, snön faller och kylan tränger på <3

 
 Igår (lördag 28/9) var jag på Pysseltagens juljippo. Där visade Roxstamps Anna-Lena Lundin en kul ide på en aladingömma. Jag var bara tvungen att testa direkt när jag kom hem. Mallen till det som är utklippt i vit resp röd cardstock fick jag av Anna-Lena. Såna här kommer jag att göra fler. I love it!!

Vi hade en tävling i en FB grupp i närområdet 0451, temat var Halloween.
Och jag hade äran att vinna <3 med denna skapelse.
Asken är gjord i origami (sök på origami stjärnask, om du är sugen på att testa) och magnolia bilderna är färglaggda med distressmarkers (så även bildmålarnas katten och bänken). Ugglan och fladdermössen är limmade på en bit lamineringsplast. "Blodet" och alla ögonen har fått lite 3D lack för att sticka ut lite.


Nu väntar barnen bara på att asken ska bli fylld med en massa gott, fram till dess önska jag er alla en goer söndag och så hoppas jag ni tittar in i veckan när jag uppdaterar med lite julkort <3

måndag 16 september 2013

julkort och distresser

I helgen var jag och Camilla och besökte Diana på söder i Stockholm. Vi hade en helt underbar helg med mkt prat, skratt och pyssel.  Det var länge sedan jag var i Sthlm utan att besöka Globen eller Eriksdalsbadet <3, men det gick hur bra som helst.

Tilda stämplarna är färglagda med Distressmarkers.


Denna skönhet hittade jag i D´s magnolia låda, och efter lite övertalan fick hon åka med mig ner till Skåne. Så underbar. Kanske inte tänkt som julstämpel, men vem ska hindra mig när jag bestämt mig? Kortets utsmyckning är ENKEL a'la MalinDenna Tilda fick rosa (v velvet) som färg som kontrast till den blå som kommer längre ner. De vita "embossing duttarna" är enamel withe (köpt på pysseltagen), dessa korn läggs på ovansidan på bilden också embossingfönar man under ifrån. Poststämpeln är från gummiapan. God Jul diesen kommer från roxstamps.Även denna stämpel hittade jag i D's gömmor. När hon var färglagd så insåg jag att hon såg konstig ut. Sittande med en lykta i luften. Så jag ritade dit en bänk, med fäll och snö på marken.  Detta kort frångick mitt signum med lite dekoration, här är det mängder av blommor :) och lite ostduk.


 
Här kommer Tilda smygande med sina paket...den blåfärgen är stormy sky
Anledningen till att det ser snett ut på bilden, är att det egentligen är ett stafflikort som är ihop fällt. Den blå cardstocken som är unders, sticker ut lika mkt på alla sidor :D


Diana lärde oss att göra en origami "stjärn" ask med lock. Det var roligt och "enkelt" (om man hade öppningen på rätt håll) att vika. Jag dekorerade flikarna med spets och sen limmades de fast under asken med limpistol. Locket är sparsamt dekorerat med Pirat Tilda och en piratcharm (köpt av D).tisdag 10 september 2013

Fotbollssupport

Jag har fått en beställning av min egen son. Han ville ha hjälp med att snygga till skolboken. En promarkersmålning av Liverpool emblemet!  Fotbollspappret (understa) har varit i min ägo i säkert 4-5år (Panduro) men nu hittade vi den perfekta platsen. Sonen blev supernöjd över sin bok <3


Jag fick lite blodad tand när jag gjorde bokomslaget. Så jag gjorde ett drömkort. Jag kan inte svara på om det är önsketänkande eller om det är verklighetsförankrat. Men hoppet, och drömmen säger SM-guld 2013 till HIF.

Kortet/omslaget är enkelt, för emblemet säger mer än 1000 ord.
Det var riktigt roligt att rita och färglägga emblemen, så nu återstår att se 
om "tonårs"tjejen vill snygga till sin bok med PSG emblemet
(det lättaste att rita och måla) eller det är kompisen som vill ha Barca.
Heja Helsingborg <3
 
Psst. Jag har haft en beställning på ett annat emblem, men det väntar jag med att visa. Cliffhanger :D

söndag 8 september 2013

Kort till nyfödda

Ännu en fantastisk "sommar"vecka har avnjutits i norra Skåne. Hoppas jag inte glömmer dessa fantastiskadagar då snön och kyla kommer, ligger kvar och aldrig vill försvinna. haha. Jag hoppas naturligtvis att det håller i sig kommande vecka också, då jag fortfarande har simskola utomhus på ett friluftsbad. Brrrr på morgonen då det är 5-8grader i luften när man kryper i, dock 25-26  i vattnet.

Denna veckan har jag gjort 2 beställningskort till nyfödda. En flicka och en pojke.


Båda korten är maskade med 3 magnolia stämplar.  Det var länge sedan jag maskade, så det blev en hel del pilleri...men så roligt :-)


När "nyfödda"korten var klara fortsatte jag maskande till en "gåbort"gåva. Denna kombination blev en förälskelse, som klippt och skuren för varandra. Denna kombinationen kommer jag att använda fler ggr.  Alla stämplarna är färglagda med distressmarkers.


Inuti "gåbort"kortet satte jag dit; en altrad (stor) tändsticksask, en låda med värmeljus samt ett vitchoklad.  Jag hoppas värdinnan tyckte om det.


Önskar er en fortsatt bra kväll, så ska jag inta lite pyssel när barnen lagt sig. Några beställningskort måste göras innan vi (jag & Camilla) åker på pysselresa t Sthlm (Diana) på fredag (-söndag) <3

söndag 1 september 2013

Julkort

Idag lyser solen ena minuten och regnet faller sekunden efter. Igår kväll ägnade jag mig åt lite julkortsproduktivitet till en kompis. Jag tycker att det är klurigt med att göra "allmänna kort", ni vet såna som ska kunna passa vem som. Men här kommer några bilder på vad jag producerat. Tilda och Edvin är färglagda med distressmarkes (vattenfärg)

Trevlig söndag <3 och tack för att du tittade in. Du vet väl att du kan beställa kort av mig. Det är bara att skicka iväg ett mail till:  familjenwiberg@hotmail.com  ,så fixar vi det ;-)