lördag 7 november 2015

Julkulor

Idag, Lördagen 7/11, blev jag hämtad av bästa vännerna kl 03.45 för vidare avfärd mot Borås och Magnoliadagen. Förhoppningsvis så är vi bland de 50 första och får en efterlängtad Goodie bag, annars får vi väl se fram emot andra roligheter under dagen.  Jag har varit hemma från jobbet torsdag och fredag för en förkylning har satt sig på stämbanden, gissa hur lätt det är att undervisa skolklasser i 2 dagar (tisdag och onsdag) utan röst. Jag hade högre visioner än vad som gick att genomföra. Så jag hoppas att vilan gett resultat. Mina barn uppskattade en vecka utan tjat. Det var faktiskt så att de till och med var hjälpsammare än vanligt.

V44 var jag och barnen i Kristianstad för lite shopping och då tog vi bland annat en tur inom biltema. Och i år han jag få tag i några av paketen. Gör dina egna julkulor, 4st för 40kr.
Eftersom jag är magnolia tokig så valde jag minimagnoliorna till detta projekt.

Stämplar: Magnolia mini
Färgläggning: Distress ink refil och clear wink of stella.

På baksidan av magnoliamotivet är julgranar eller snögubbar. Dessa samt frigolitkulorna var med i förpackningen som byggsats. Så jag använde de som stöd
Taggen är en magnolia dies. Textstämpeln och snöflingorna kommer från Gummiapan.se
Den lilla riskvisten köpte jag på TGR i en rulle fär 10kr. Det var enstaka röda bär bland bladenTidigare i veckan gick Magnoliabutiken ut med att de skulle ha en tävling. Så idag passade jag på att lämna in mitt bidrag till tävlingen.

Denna kula är större och köpt på TGR för 10kr. 
Jag har valt att låta kulan ha 2 olika motiv, en på varje sida.

Färgläggning är distress ink refil samt wink of stella.

1) Jag stämplade upp motiven på akvarellpapper med brun stazon dyna.
2) drog en blyerts linje runt motivet som fanns i kulan vid inköpet.


3) klippte ut motiven och limmade ihop dem. Tänk på att ha exakt samma upp och ner. Annars blir det jätte konstigt.
4) Se så det passar i kulan. När det är ok så häll i lite frigolitkulor och lägg dit motivet, mät så du får den mängden som du önskar. Gör så på båda sidorna.
5) I den ena kulhalvan finns en skåra där motiviet ska vila mot, ha lagom mycket frigolitkulor och limma fast motivet om skåran. När detta torkat så limmar du ihop kul halvorna. Det är inte roligt om någon trycker lite på dem och de delar sig.

6) Jag valde att byta ut det rödabandet och ta bort kulans ovandel (den silvriga eller guldiga delen som bandet hänger i). Dekorationsdags a la vintage.
Jag behöll asken och ritade bara av den delen som jag klädde med designpapper och stämplade på. Sen tillbaka ner i förpackningen,
Här är den åter i förpackningen. 


En superkul grej för barnen att göra till sig själva eller i julklapp. Man kan sätta foto på barn, barnbarn, djur eller vad man vill. Eller varför inte en ultraljudsbild på den efterlängtade som kommer våren 2016 (OBS, det är INTE vi som ska ha barn!!)

Önskar er alla en underbar helg. Kram Malin

4 kommentarer:

 1. Awesome idea and beautiful keepsakes. Thank you for sharing this truly inspirational post
  julie

  SvaraRadera
 2. Tusen tack Ann-Marie <3 Thank you so much Julie <3

  SvaraRadera
 3. Jättefin!! Bra idé, nu måste jag ut och se om jag kan hitta någon liknande kula att använda.

  SvaraRadera