onsdag 19 juli 2017

Foamiran Tutorials

I måndags bloggade jag två (på foto här under) foamiran blom-beskrivningar hos Pysseltagen i deras blogg. 

Blomma nr 1
Blomma nr 2

Det inlägget och de beskrivningarna hittar du HÄR

Idag blir det sädelslaget korn (tar du inte i pistillen så blir det vete) och ros. Jag har använt mig utav både 0,6mm och 0,8mm foamiran. 

Blomma nr 3

Jag har använt naturvit foam, en liten dies med 6st blomblad. De måste vara delade långt ner. Har du ingen sån så är det bara att klippa ner små jack. Till varje ax har jag stansat ut 14st blommor. Till varje blomma går det tre stycken små pistiller.


Jag har värmt blomman på strykjärnet (mellan ** och ***) och sen använt blomverktyget med mellankulan. Bara precis tryckt ner kula för att få en skål som jag kan lägga pistillen i.
Jag lägger pistillerna som bilden ovan. Sen har jag lagt lite lim på ovansidan av en pistill i taget och stängt till med blombladet som är mitt över. Då blir det som bilden nedan.


Sädesslagen har ett beiget strå så jag klädde in ståltråden med beige blomtejp.Dax att börja klä strået. Limmar den i mitten först, sen viker jag de andra runt. Det blir en öppning där man slutar och där börjar man nästa varv...lim på den i mitten och sen tar man ytter axen. osvKlar!!! Eller inte. Jag hällde några droppar Antique Linen (distress ink) i lite vatten och sprutade på mina ax för att de skulle få en gulare ton. Syns mest på pistill tråden.Blomma nr 4


Rosen är gjord med en 5 blads dies i 2 olika storlekar. Det kvittar vilken dies och har man ingen så kan man klippa till en egen blomform.  Jag har använt 5st av den näststörsta och 2 av den största.
Foamen är naturvit och jag tog en rosaröd krita och måla uppe på blombladen.Värmde de på strykjärnet tills de ramlade av, veck ihop blomman och började snurra och trycka.


Veckla upp blommorna och tryck ut och forma varje blomblad.


Nu är det dags att börja sätta ihop. Ett av de minsta rullar jag ihop som bilden nedan och jag måste limma på flera ställe så att den inte trasslar upp sig. När jag är nöjd så limmar jag den i mitten på en annan lite blomma. Har man hål i mitten som jag har så har jag klippt ut en liten cirkel som jag limmat blomma 1 på och som jag som limmar fast i blomma 2. (hoppas att ni förstår vad jag menar)


Sen fortsätter jag bygga på blad efter blad (tills 1 är kvar). Det viktiga är att sätta blombladen omlott så man inte sätter dem på varandra. Kanske kan bli snyggt men det blir ingen ros ;)Sista bladet vänds upp och ner när det limmas på. Detta för att få till en mer naturtrogen look.Dax för de gröna bladen. Jag skulle gjort dessa mindre men det är lätt att vara efterklok. Jag klippte ut en form som kändes ok, målade ytterkanterna på bladen med brun krita. Sen lag jag bladen ovanpå varandra och klippte jack utmed sidorna på bladen. Detta för att jag ska kunna vrida och forma bladen och även för det estetiskt snygga.
Här kommer lite andra som jag gjort;

Lavendel : minsta poisetta blomman (6 blad) som jag lagt lite lim i och tryckt ihop. På samma sätt som kornbeskrivningen ovan men utan pistill.  Gick åt 7 blommor/lavendel


Klöver : minsta (1st) och nästminsta (4st) prästkrageliknande dies (många blad). Tog lite med en grön krita i mitten, värmde och knycklade ihop och vred runt. Stål tråden är stucken igenom en av de största blommorna, limmad och sen på med nästa stora. När alla 4 stora är på plats så forma ihop blomman som en kon där spetsen är mot ståltråden. Sen lite lin på den lilla blomman och fäst den i mitten inuti de andra. Vill du ha rödklöver så färgar du in det med en lilaröd krita.


Ros : Jag testade göra en ros som beskrivningen ovan. Denna gången vinröd foam med vit krita.Japp det var allt för idag. Hoppas att du blivit sugen på att göra blommor. Blomman nedan har fått en kopia och flyttat till Halmstad och ska gå på bröllop på lördag. Så kul och så hedrande. Kram
Malin 
Skälsböke

2 kommentarer:

  1. Vilka fina blommor, kort du gör... ser så verkliga ut... tack för att du delar med av din kunskap så även vi amatörer ;) kanske lär oss...

    SvaraRadera
  2. Superfina, jag blir riktigt sugen på att prova själv :) Tack för inspiration och bra tutorials!!

    SvaraRadera