onsdag 15 augusti 2018

Vart tar tiden vägen?

Senast jag gjorde ett inlägg i min blogg var i mars månad. Då hade snön precis försvunnit och våren var på gång, eller med facit i hand...sommaren gjorde entre redan i april. Och nu är det augusti och en underbart skön sommar har avnjutits. Hos oss har det påbörjats byggandet av 15-åringens växthus (som blev hela familjens projekt...utom dotterns ;)  )  Tyvärr så ligger det på husets södersida och en normal sommar hade det varit en bra sida och med plasttak över. När det var vindstilla och 35 grader i skuggan var mannen, sonen och min far inte lika glada. Men skam den som ger sig.  Huset består till mesta del av fönster som vi fått av min lillasyster när de byte fönster (byggbilder kommer längre ner i inlägget)

Så nu när skördandet är igång så måste man ju passa på att torka fröerna från sina favoriter. Så jag har gjort fröpåsar till ändamålet.  Jag har tagit vit slätt CS och gjorde fröpåse (se mall på bild), sen skar jag till ett gammalt designpapper från October afternoon. Naturligtvis så stämmer inte alla bilderna överrens med innehållet men man får skriva på baksidan. Det viktiga var ju att det blev snyggt ;)  Enkelt och uppskattat.Mallen: (min fröpåse är ca 7x11cm)Och här kommer bilder från sommarens vintage bygge. Nästa är får det bli pergola, plattläggning, byggnad av en liten spanskmur... och då kanske jag också kan ha någon dags semester 
(förklarar i slutet av inlägget)

Etapp 1 - Mäta in för skjutdörrar och gjuta för grund och betongskivor
Etapp 2 - Reglar och stommeEtapp 3 - Måla allt vitt. Bild bevis på att dottern visst hjälpte till
Etapp 4 - Tak


Vet inte riktigt om mannen uppskattade att lägga tak 
samtidigt som sonen valde att flytta in sina odlingar.


Etapp 5 - Såga, skära, bygga fönster och gräva urEtapp 6 - måla alla fönster vitaNu är det en del liggande och special fönster kvar men förhoppningsvis så bjuder augusti och september på några fina helger så det blir tätt.

För egen del har jag tagit tjänstledigt från skolans värld...
Den 16 mars fick jag frågan om att köpa en pysselbutik...ja sa tack men nej tack, På kvällen var vi på kalas hos barnens kusin och då berättade jag det för svägerskan vad som låg ute till försäljning. Dagen efter kom smsét...
-Jag menar allvar. Vi köper det.

Så 24 maj tog vi över Pysseltagen.se, vi flyttade allt från Örkelljunga till Tyringe (Hörjavägen 2) och den 28 maj så kom DHL och hämtade de första paketen. Den 4 augusti öppnade vi upp dörrarna även för den fysiska butiken. Detta har inneburit att scraptiden inte riktigt funnits där och framförallt inte tiden för bloggandet. men förhoppningsvis ska jag hinna med ett inlägg/månad.  Välkomna till oss :)


Kram 
Malin
Skälsböke


13 kommentarer:

  1. Duktiga ne e allihopa.... butiken e superfin o bygget är oxå superfint.

    SvaraRadera
  2. Vilket härligt växthus<3<3<3
    Det är livskvalitet att gå ut och hämta egenodlade grönsaker
    Växthuset är nog det jag saknar mest när jag flyttade från hus till lägenhet.

    SvaraRadera