måndag 11 augusti 2014

Badrumsrenovering

När jag fyllde år för drygt en månads sedan fick jag av min man att "vi kan göra om badrummet som du vill"-present. Och bi kan bara gissa hur glad jag blev.

Badrummet är 10kvm, byggt 1998/1999 och har badkar, toalett, handfat. Våtrumsmatta (huset rör sig för mkt för klinker) och våtrumsväv.


När vi byggde detta badrum valde vi en aprikos färg på väggarna med en murgrönebård...hmm kan ju vara intressant, men nej, det blev grisrosa. Så när maken åkte iväg på träningsläger (någon vecka efter) hade jag fixat våtrumsfärg och projektet göra om på börjades...och så har det varit fram tills nu...15år!! 

Men nu är barnen stora och det behövs ingen bänkskiva som skötbord längre (de är 13,5 och 11år) <3Efter över 1månads letande på bla blocket.se, så sa maken -Vi kan ta farmors mormors ekskåp. Det kommer att bli jätte fint.  Han hade insett att det var precis ett sånt skåp som jag letade efter. Efter noga övervägande gjorde vi det...tog skåpet som fanns i rummet bredvid!
Mannen skruvade av överdelen ,med spegeln, på skåpet. och vi sågade hål för tvättstället.
Skåpet slipades och grundades och vitlackades på allt utom bänkskivan. Den behandlades med vit 2 komponents båtfärg för att kunna stå emot vatten från handfat mm.
Tvättstället kommer från IKEA och det gör även blandaren.
Vi valde att spara spegeln som är 60x95, och köpa breda allmogedörrfoder som fick samma behandling som bänkskivan.

Våtrumsfärgen valde jag en varm grå färg för att ta upp den gröna golvmattan och det vita i möblerna. Man vill ju inte frysa när man badar ;)
Är så tacksam att mannen fixade målandet av tak och väggar när jag gjorde skåp mm. Tack <3Till och med sonen fick offra grejer i min renoveringsplan...på högskåpet i förra inredningen fanns hans plastdjur som han hade när han var liten och badade. Hmmm jag tog tigern! Vi borrade 2 hål i den till tandborstarna och spraymålade den vit. Barnen tig en krokodil och gjorde samma sak men sonen vägrade spraymåla den. Tror dock dottern vinner snart och den blir vit.


Plåtskyltarna köpte jag i en lokal affär och där hittade vi även burkarna till förvaring av badsalt och krokarna som sitter fast under bänkskivan till handdukar.

Behöver jag säga att jag älskar mitt badrum och igår lade jag upp en bild i FB gruppen "återbruka mera" och nu 21h senare har den 4735 likes och drygt 100 goa kommentarer. Sonens tiger har också fått en del: 490 likes.

Kram Malin "simma lugnt"

Ps ovandelen på skänken som vi skruvade bort ska bli en hylla på väggen mittemot kommoden, med plats för grejer som behövs...hmm de får förvaras snyggt!

2 kommentarer:

 1. Så snyggt det blev!! Tigern var ju döhäftig!!
  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna! Jag är jätte nöjd och jag är stört förtjust i tigern. Hoppas du haft en skön sommar. Kram M

   Radera