torsdag 5 mars 2015

Modelljärnväg

När sonen fyllde 7 år fick har en "gammal" (60-tal)  Märklin tågbana av sin morfar och mormor. Han var inte så jätte intresserad så den var uppe och testades men lades sen ner i lådorna igen och förvarades under hans säng. Så kom sportlovet och när vi tittade igenom kommunens olika aktiviteter så hittade vi att Hässleholms modelljärnvägs förening hade öppet på onsdagen. Så vi åkte dit tillsammans med farmor och farfar. Där visade man de olika tågbanorna, hur man byggde landskap, gjorde egna träd, målade gubbar mm mm. 

Denna kväll var vad Olle behövde. Lådorna åkte fram och han packade upp allt ...räls, tåg, bilar, kopplingar mm mm.  På söndagen åkte vi till föreningen och tittade på deras visning, en del kan ni se HÄR (titta på videon)

För mindre än en vecka sedan påbörjade vi vårt bygge på en spånskiva 120x240cm.
Eftersom jag är kreativ så ska det inte köpas en massa halvfabrikat, utan här har vi hemmagjort. Nu är stommen "klar" så nu är det dags för de olika miljöerna. Vattnet ska få folie på sig så det ser verkligare ut samt sandstrand och lite växtlighet. Byggnader ska O spara ihop till och sen får det byggas trädgårdar mm. Men grunden är gjord. Träden gör vi själva. 

Redo för bild bombning? (blunda för röran runt omkring)


Frigolit, papperstidningar, våtservetter som doppas i gipsbad. Akrylfärger, olika stenar, olika flock till gräs och träd, mossa och ståltråd. Akrylspackel till åkern. Nu är det fritt fram för O att dekorera, designa, drömma, önska sig, spara till övrigt som ska på. Och jag räknar med att vi kommer bygga om en del för att man ändrar ju sig lätt ;)
Detta är ju trots allt det första som vi har gjort och alla är vi barn i början...omorgon ska vi ut och leta rekvesita i skogen som vi kan torka...stubbar behövs ju på banan och kanske lite fällda träd. Här är det bara fantasin som sätter gränser. Önskelistan på gubbar, djur och hus är lång :)

Önskar er alla en underbar vår weekend. Kram Malin
1 kommentar:

  1. Ojojoj, det är ju inte klokt så fint ni gjort!! :) Fantastiskt fint, jag är djupt imponerad, det ser ut precis som köpt!

    SvaraRadera