lördag 19 september 2015

En Resväska och ett pass

Halloj, Inläggen duggar tätt denna veckan. Men det blir väl så när man är rastlös efter en vecka med feber (har jobbat det mesta av veckan) 

Jag har fått en beställning på ett kort till en man som fyller 70år, älskar att resa och som önskat sig bidrag till en resa. De är ca 12st som ska lägga bidrag till mannen och i kortet måste det finnas plats att skriva allas namn.

Jag tog ett 50*70cm chokladbrun skyltkartong (uppskattar ca 300g papper)
Sen mätte jag ut: 42x55cm


På långsidan bigar du på: 3,3,14,3,6,14,6,6  nu vrider du på det så 3 cm markeringen är överst
På kortsidan bigar du på: 6, 3*, 3, 18, 3, 3*, 6

3*= dessa ska bara bigas ner till 4:e bigningsstrecket (alltså det strecket som är mellan markering 14 och 6.)Jag har inte limmat ner flarparna som är längst fram. Jag vill gömma brads-benen när jag satt på låset.Yttersidorna är klädda och även insidorna. Jag valde att göra en dragspelsficka i locket som man kan lägga pengarna i, löst eller i kuvert. Innan jag fixade till insidan, klistrade jag ner flarpparna, gjorde en sarg som locket kan stabiliseras mot när väskan är stängd. Jag tog en bit av kartongen och mätte ut var den behövdes bigas för att få plats inuti väskan. Jag valde att runda hörnen och sen klistrade jag dit sargen.Klädd med Tim Holts papper från våren 2015 (restema)


I väskan ligger ett kort i form av att pass samt 2 sugrör till drinkarna.
Passport ;) Jag hittade lite bilder som jag skrev ut från nätet. Där kunde man även hotta landsstämplar (låtsas eller ej spelar mindre roll). Innan jag klipte ut stämplarna satte jag Biltemas dubbelhäftande tejp på baksidan av pappret. Sen var det bara att klippa ut stämplarna och ta av skyddspappret...a la klistermärke ;)
Pengarna som sitter i Passet är gamla pengar /resevaluta som kommer från bl.a. dödsbo.Här kan beställaren och gratulanterna själva skriva sina namn och meddelande.


Oj vilka dåliga bilder. Hoppas ni inte blir yra :(Det är bara att hoppas att det blir uppskattat. Jag tänkte att jag skulle ta och göra en i babyrosa till en liten nyfödd tjej. Perfekt presentförpackning till de små kläderna.   

Trevlig helg.
Kram Malin

5 kommentarer:

  1. Åh, vad fint och vilken bra tutorial. Ska verkligen prova detta.

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket för era kommentarer. Hoppas jag får se era resväskor på nätet om ni gör några. Lycka tiil. Kram M

    SvaraRadera