söndag 6 december 2015

Andra advent

Tiden bara försvinner hos mig. Om drygt 2 veckor är det dags för både 15års kalas och julafton. Jag kan knappt fatta det...varken att det är jul eller att jag har en 15årig dotter. 

Snart är det dags att posta alla julkorten så att de ska hinna fram i tid. I år har jag varit ute i god tid så mina är faktiskt klara, men jag kan inte låta bli att fortsätta färglägga vinter/jul motiv.
Här kommer min senaste favorit. 
Detta kort är gjort till julkortstävlingen i min kommun, som avgjordes i lördags. Hör och häpna...det var bara jag som gjort ett kort! i en kommun med över 40 scrappare. Så jag tog mitt kort och åkte hem.


Färgläggning: Distres refiler och markers
Stämpel: Magnolias Tilda


 Här har jag lagt på Wink of Stella clear på snön


Jag la på iskristaller (från viva) runt om bilden i rammen, samt nederst på bilden och lite på några grenar-
Jag tog 4 vita pärlor och limmade ihop till en pyramid och målade sen på lite snöfärg, så att det kan efterlikna en snölykta.


Vinterhälsning-stämpeln kommer från Gummiapan.se
Designpappret är från Maja design.Baksidan på kortet har samma design papper som framsidan, och sen har jag stansat ut lite i vitt som jag chalkat kanterna på.

Insidan av kortet har endast kraftpapper och är stämplat med God jul och gott nytt år från Gummiapan.För 2 veckor sedan så gick SMHI ut och berättade att vi i södra Sverige skulle få 10-15cm nysnö lördagen till söndagen. Vi har haft en varm höst och vinter, under lördagen hade vi +7 grader. Så gissa vår förvåning när vi vaknade upp på söndag morgonen och mätte 39cm på gräsmattan, 47cm på vägen och naturligtvis ännu mer där det fygt. De plogade inte hos oss förrän vid 22 tiden den söndagskvällen så vi var helt isolerade. Underbart att se hur barnen lekte i snön. På måndagen var jag tvungen att stanna flera gånger på vägen hem för att fotografera. 

Så här kommer lite bilder på mitt underbara Skälsböke <3 
På tisdagen töade allt bort igen och för en vecka sedan hade vi åter +7 grader och storm. Men när det är sånt väder är man glad att man kan roa sig inomhus. Jag köpte Betong-pasta från Viva produketer och gjorde om en gammal advenstljustake (en glödlampa fastnade och gick sönder när den var elektrisk så då gjorde jag om den till stearinljus för något år sedan. Men jag blev trött på den till i år) så att den skulle passa in bland mina egengjorda betongkrukor i köket.

Jag passade även på att ta pastan på en grönt tårtfat i plåt. I dagsläget har jag hyacinterna på fatet och ljusen på adventsljusstaken.
Ljusen har tags med SvenskaTextStämplar.se stämpeln "Nu första ljuset brinner" som jag maskat en vers på en tag, alltså de fyra verserna finns på varsin tag och varsitt adventsljus.


Önskar er alla en fortsatt bra andra advent. Så ska jag fortsätta med mitt julpyntande i huset <3 och kanske lite färgläggning ikväll

Kram Malin 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar