fredag 4 oktober 2013

Rosa bandet & Förvaring

Oktober är månaden för Rosa Bandet. Jag har gjort ett enkelt kort med Tilda ur London kollektionen 2013. Hon är färglagd med distressmarkers och sen har ögon, vattendroppar och vattenpöl fått lite 3D lack. Maja Designs nya papper passar perfekt till detta kort <3
Jag har valt att hålla det enkelt och rent.

Skänker en tanke till alla cancer drabbade och deras anhöriga <3Är det bara hos mig som mannen "gnäller" på att jag sprider ut mitt pyssel överallt. Jag har en del i ett allrum (15kvm av 70kvm) men ibland vill man ju vara vid de andra i tv rummet. Så nu har jag kommit på den ultimata förklädnaden så han inte blir "störd" och att det går lätt att plocka undan när vi ska sitta här och äta. Oskyldigt va?


Tändsticksask med en låda i <3


Både lådan och asken är gjorda i chipboard (vit uppe och på sidorna, neutral på övriga sidor), med cardstock ovanpå (blå-vit och röd på ovansidan och brun på långsidorna) Inuti lådan är ett mönsterpapper i botten. För att lätt kunna dra ut lådan har jag använt ett Tim Holtz handtag (det sitter på kortsidan som är vid Stickans huvud, för att man ska kunna ha lådan stående utan att den faller). De vita sidorna har jag chalkat med vintage photo distress. Måtten på lådan är 21,5x28cm i yttermått och höjden är 5,5cm.


Den rymmer rätt mycket, det enda som saknas i lådan för att kunna distress måla är: vatten och våtservett <3. Numera när jag färglägger låter jag distressmarkersen ligga kvar i lådan, istället för att ha dem lösa på bordet.


Åh vet ni vad. Mannen "gnäller" inte längre <3 
 
I min ask har jag allt som jag behöver (förutom vatten & våtservetter) för att måla:
Distressmarkers
Vattenpensel (2st, en ny och en lite sliten)
Blyertspenna  (0,5) & Suddigum
Linjal (i både inch och cm)
Svarta permanenta tuschpennor i stl 0,1, 0,3, 0,5 och 0,7 
Vit lackpenna (att göra prickar på tex Tilda/Edwins kinder)
Uppstämplade motiv i A6 storlek (får även plats med A5)
Akvarellpapper (remsor) att kladda på.
 
      Tack för att du tittade in och hoppas ni får en trevlig helg, och många avundsjuka tankar till er som ska till Borås på Magnoliadagen (5/10). Själv ska jag kurera halsont, lite feber och illamående (pga halsont). Det blir varma filtar, varm choklad och Alvedon...och förhoppningsvis lite pyssel <3

2 kommentarer:

  1. Flott Tändsticksask du har laget for å ha hobbytingene dine i. Veldig lurt å kunne gjemme bort hobbytingene sine.

    SvaraRadera