lördag 26 augusti 2017

Dax att fira min far

Vill knappt inse att det närmar sig slutet av augusti. Men så länge det är mer ljust om dagarna än mörkt så är jag glad.

Idag ska jag fira min far som fyller 65år. Och vad ger man en som kan köpa det han vill och har saker i överflöd (hmm hoppas de inte läser här ;) men någonstans måste jag ju ha fått mitt samlande ifrån)

Vi funderade i allafall noga och insåg att han tycker om att laga mat och grilla. Han använder sin Murrikka (stor grillpanna att woka i utomhus) ganska ofta. Så vi bestämde oss för att köpa massor av olika kryddor i olika slag. Vi höll oss inom normala gränser för vad 65åringar vågar använda ;)

Nu var det bara för mig att fixa inslagningen...cellofan? Nej tack. Kartong, cardstock, alumiumtejp, embossingfolder, magneter, lim, glycerol, foamiran....ja ni fattar. Så här blev resultatet några timmar senare ;)

En verktygslåda till en 65årig elektriker som jobbar som "allt i allo"/fastighetsskötare på ett charkuteri, har sin hobby i smedjan och i att odla. 

inuti ligger alla kryddpåsarna och burkarna

När jag gick på högstadiet så skulle jag göra piroger hemma till mig och min far. Tyvärr tappade jag i nästan hela cayennepepparburken i köttfärsen så de blev oätliga. Eller min far försökte i alla fall provsmaka. Gissa om jag fått höra om mina matlagningskonster. Så i verktygslådan hamnade naturligtvis en burk vanlig Cayennepeppar ;)

Jag valde även att göra 2 gratulationskort

No 1
med stämpel från Malins stämplar och verktygs-dies från wish som är utstansade i papper som jag klätt med Biltemas aluminiumtejp. Hammaren och skruvmejseln har fått cardstock på skaften som sen är chalkade med walnut stain. Texten är embossad med vit embossingpulver och sen distressat med walnut stain.No 2
Är ett av mina favorit foto på min far. Haha. Min då snart treåriga (nu snart 17) dotter sminkade och stylade sin morfar. När morfar frågade henne vad det kostade svarade hon nöjt: -Det blir 50 kronor.
Jag kopierade fotot o körde ut det i laserskrivaren, satte fast det på kartong och stansade sedan ut det med min pussel-dies.


På baksidan använde jag massor av Gummiapans olika grattis stämplar.


Tack för att du tittade in
Hoppas du får en skön helg
Själv hoppas jag att mina föräldrar blir nöjda och 
års partyt blir kanon

kram Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar